duminică, 27 februarie 2011

Sfarsitul lumii , astazi sau maine?

Despre sfarsitul lumii exista foarte multe teorii ,  adevarate sau neadevarate oricum inspaimanta lumea . Sfarsitul lumii, fie ca e astazi , maine , poimaine , peste o saptamana , peste o luna , peste un an , peste 1000 de ani , peste 10000000 de ani v-a fi odata si odata . Unii spun ca acesta v-a fi in 2012 prin mai multe teorii , fie ca un meteorit v-a lovi Pamantul fie ca e din alta pricina dar nu e sigur 100% ca  pe data de 21 decembrie 2012 v-a fi ''sfarsitul lumii''. Eu cred ca daca un asteroid sau meteorit de marimea unui teren de fotbal ar lovi Pamantul  atunci v-a fi sfarsitul lumii deoarece s-ar produce multe cataclisme , un fenomen ar declansa altul si tot asa ar fi o distrugere in lant.
In 1940, clarvazatorul american Edgar Cayce, vedea sfarsitul lumii anuntat de un cutremur devastator in America de Sud si o eruptie vulcanica in Islanda. Cum eruptia s-a si produs, ne intrebam ce va urma si la ce ar trebui sa ne asteptam?

Cu totii stim ca au existat mereu astfel de prevestiri. De moment sau nu, prevestiri facute de
oameni stinsi de mult timp sau de contemporani - Dar..minune! Inca suntem aici. Iar tu in acest
moment citesti ceea ce am scris eu, un pic frustrat de nivelul de dezinformare la care s-a ajuns in
zilele noastre si de lenea unora de a se interesa mai mult inainte de a crede ceva sigur...
Deasemenea o explozie solara ne-ar putea perturba deoarece ne-ar strica toate caile de comunicatii si poate sa afecteze si umanitatea.NASA anunta ca tsunami-ul solar, declansat de cea mai puternica eruptie din ultimii 4 ani, a inceput sa-si arate efectele. Americanii se tem ca masa imensa de particule trimisa catre Pamant ar putea interactiona si cu liniile de inalta tensiune.
Explozie solara


Medicii in schimb, fac o legatura intre eveniment si starile de depresie si nervozitate pe care le-am putea simti si noi oamenii.
Fluxul de plasma ejectat de eruptia solara care  afecteaza Pamantul  se  va deplaseaza spre atmosfera terestra cu o viteza de 410 kilometri pe secunda.
Intr-un fel sau altul daca sfarsitul lumii nu va fi produs de un fenmen natural , acesta va si fi produs de catre oameni in timp , deoarece totalitatea centraleleor , masinilor si alte mijloacelor de poluare v-or fi construite in continuu de catre oameni. Deci in concluzie sfarsitul lumii v-a veni odata dar nu cred ca acum in secolul 21 poate v-a veni peste 5.000.000.000 cand soarele v-a exploda ca oricare alta stea si v-a duce la disparitia rasei omenesti din univers si la disparitia Caii Lactee.

sâmbătă, 26 februarie 2011

Marte , cat mai aproape.....

Marte fiind urmatoarea planeta dupa Pamant ( Terra)  este chiar foarte greu de ajuns acolo deoarece oamenii nu au ajuns la o tehnologie EXTREM DE AVANSATA . Nu au putut trimite oameni pe Marte dar in schimb au fost trimisi 2 roboti gemeni pentru a explora si anume Spirit si Opportunity .
Robotul Spirit a fost abandonat pe Marte
















Acesti 2 roboti au facut peste 100.000 de fotografii pe Marte. Robotul Spirit a fost abandonat intr-un loc numit de savanti Troia chiar daca acest robot a fost creat pentru a rezista in conditii extreme adica la temperaturi foarte scazute. Acesta a facut multe descoperiri si foarte multe fotografii care le-a trimis la centrul NASA de pe Terra.

Oamenii de stiinta au identificat roci care ar putea sa contina resturi fosilizate ale vietii care a existat odata pe Marte.

Echipa de cercetatori a facut aceste descoperiri in rocile vechi din fosa Nili. Oamenii de stiinta spun ca acest sant de pe Marte este similar cu unul din Australia unde dovezi ale unor forme stravechi de viata au fost ingropate si conservate intr-o forma minerala.
Echipa condusa de un om de stiinta de la Institutul de Cautari ale Inteligentei Extraterestre (SETI) din California, crede ca aceleasi procese "hidrotermale" care au conservat aceste urme de viata pe Pamant ar fi putut sa aiba loc si pe Marte in fosa Nili.
Rocile au o vechime de peste patru miliarde de ani, ceea ce inseamna ca au existat acolo pe durata a trei sferturi din istoria planetei Marte, relateaza BBC.
Cand in 2008, oamenii de stiinta au descoperit carbon in aceste roci cumunitatea omenilor de stiinta care studiaza planeta Marte a fost foarte incantata, stiindu-se faptul ca, carbonul indica ca planeta Marte a fost locuita la un anumit moment dat.

Teleportarea , proces mai mult real decat SF

Chiar de la inventarea rotii care a avut loc acum circa 5000 de ani oamenii au cautat cat mai intens multe mijloace de transport cat mai rapide cum ar fi bicicleta ,trasura cu cai , automobilul, avionul, racheta si altele...Toate aceste mijloace de transport sunt conditionate insa de acelasi neajuns: distanta fizica efectiva


Daca ar exista o modalitate prin care sa ajungi de acasa la supermarket sau pe Statia Spatiala Internationala fara ajutorul unei masini, respectiv rachete ar fi destul de "tareeee". Exista oameni de stiinta care experimenteaza chiar si in acest moment o alternativa la metodele traditionale de transport. Aceasta alternativa se numeste TELEPORTARE.

Teleportarea consta in dematerializarea unui obiect aflat intr-un anume punct si trimiterea configuratiei atomice specifice a acestuia intr-o alta locatie, unde va fi reconstruit. Astfel, timpul si spatiul vor fi eliminate din ecuatia calatoriei, intreg procesul teleportarii desfasurandu-se instantaneu.

Experimente recente
In 1998, un grup de fizicieni de la "California Institute of Technology" (Caltech), impreuna cu alte doua grupuri europene, au transformat ideile celor de la IBM in realitate, teleportand cu succes un foton. Acestia au reusit sa citeasca structura atomica a fotonului, sa trimita informatia printr-un cablu coaxial de 1 metru lungime si sa creeze o copie a acestuia. Conform teoriei initiale, fotonul original a fost distrus.In 2002, cercetatorii de la "Australian National University" au teleportat cu succes o raza laser.
Cel mai recent si reusit experiment de teleportare a avut loc pe 4 octombrie 2006, la "Niels Bohr Institute" din Copenhaga, Danemarca. Dr. Eugene Polzik si echipa sa au teleportat informatia dintr-o raza laser intr-un nor de atomi aflat la cca jumatate de metru distanta. "Este un pas inainte deoarece, pentru prima oara, teleportarea implica doua obiecte diferite - lumina si materie (purtatoarea de informatie si mediul acumulator)", declara Polzik dupa incheierea experimentului.

Teleportarea umana
Dezvoltarea unui sistem care sa permita teleportarea, precum platforma folosita pe nava spatiala Star Trek, este la doar cativa ani distanta. Cu toate acestea, este posibil ca legile fizicii sa interzica ca o persoana sa fie trimisa cu viteza luminii de la o destinatie la alta.

Pentru ca o persoana sa poata fi teleportata, ar trebui construit un sistem care sa analizeze toti cei 1028 (peste un trilion de trilioane) atomi ce formeaza organismul uman. Toate informatiile obtinute astfel ar trebui sa fie trimise apoi la destinatia finala, in care persoana teleportata este reconstruita cu precizie de 100%. Acest sistem teleportant seamana in ansamblu, ca principiu de functionare, cu un fax. Ok, bun, un fax... dar ce se va alege de original (in cazul nostru, de persoana teleportata) ? Una dintre teorii sustine ca teleportarea ar trebui sa combine clonarea genetica cu digitalizarea.

In aceasta posibila clonare biodigitalizata, "calatorul" ar trebui sa moara. Sau mai exact spus, trupul lui ar inceta sa existe. In schimb, structura atomica a acestuia ar fi duplicata intr-un alt trup, din alta locatie, iar amintirile, emotiile, sperantele si visele originale ar fi recreate cu ajutorul digitalizarii.

Ce ne rezerva viitorul?
Doar Dumnezeu poate sti. Eu unul ma bucur de cursul firesc si limitat al vietii cu care am fost binecuvantat si trag speranta ca voi apuca sa-mi teleportez candva talpile pe un nisip fin si cald dintr-un loc EXTRA-terestru si exotic.