sâmbătă, 26 februarie 2011

Marte , cat mai aproape.....

Marte fiind urmatoarea planeta dupa Pamant ( Terra)  este chiar foarte greu de ajuns acolo deoarece oamenii nu au ajuns la o tehnologie EXTREM DE AVANSATA . Nu au putut trimite oameni pe Marte dar in schimb au fost trimisi 2 roboti gemeni pentru a explora si anume Spirit si Opportunity .
Robotul Spirit a fost abandonat pe Marte
















Acesti 2 roboti au facut peste 100.000 de fotografii pe Marte. Robotul Spirit a fost abandonat intr-un loc numit de savanti Troia chiar daca acest robot a fost creat pentru a rezista in conditii extreme adica la temperaturi foarte scazute. Acesta a facut multe descoperiri si foarte multe fotografii care le-a trimis la centrul NASA de pe Terra.

Oamenii de stiinta au identificat roci care ar putea sa contina resturi fosilizate ale vietii care a existat odata pe Marte.

Echipa de cercetatori a facut aceste descoperiri in rocile vechi din fosa Nili. Oamenii de stiinta spun ca acest sant de pe Marte este similar cu unul din Australia unde dovezi ale unor forme stravechi de viata au fost ingropate si conservate intr-o forma minerala.
Echipa condusa de un om de stiinta de la Institutul de Cautari ale Inteligentei Extraterestre (SETI) din California, crede ca aceleasi procese "hidrotermale" care au conservat aceste urme de viata pe Pamant ar fi putut sa aiba loc si pe Marte in fosa Nili.
Rocile au o vechime de peste patru miliarde de ani, ceea ce inseamna ca au existat acolo pe durata a trei sferturi din istoria planetei Marte, relateaza BBC.
Cand in 2008, oamenii de stiinta au descoperit carbon in aceste roci cumunitatea omenilor de stiinta care studiaza planeta Marte a fost foarte incantata, stiindu-se faptul ca, carbonul indica ca planeta Marte a fost locuita la un anumit moment dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu